x-mas lightbox x-mas lightbox

Ontruimingsinstallatie

Duidelijkheid via een ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie brengt een boodschap duidelijk over op momenten dat het nodig is. Via NSC Beveiligingstechniek BV kunt u de juiste apparatuur bestellen. Wij bieden onze NSC-MULTIVES aan. Dit zijn duidelijke spraakomroepen voor alle omgevingen. Deze apparatuur is gecertificeerd volgens de VDE 0833-4 EN 54-16 & EN 54-4. Bestel onze ontruimingsinstallatie, zodat op momenten dat het nodig is, boodschappen helder overkomen.

Zo werkt onze ontruimingsinstallatie

NSC-MULTIVES is gebaseerd op het digitaal overdragen van alarmmeldingen, spraakberichten, reclameberichten en muziek. Het systeem werkt samen met de brandmeldcentrale en draagt automatisch alarmmeldingen over in gebouwen of terreinen. Het MULTIVES-systeem is opgebouwd uit verschillende componenten in een 19” behuizing. Deze componenten betreffen een spraakalarmcontroller (CU), voeding, noodstroom verzorging en bewaking, Class-D meer-kanalen versterkers en bedienposten met microfoon voor omroepen. Het MULTIVES-systeem kan moeiteloos ingezet worden in bijvoorbeeld hotels, luchthavens, winkelcentra, kantoorgebouwen en industriële complexen.

Meer informatie over onze ontruimingsinstallatie

De NSC-MULTIVES valt onder Ontruiming type A. Ontruiming type A wordt geëist bij gebouwen groter dan 10.000 m² of indien er meer dan 1000 personen aanwezig zijn in een gebouw. Deze regel is afgesproken in het bouwbesluit waarin verwezen wordt naar de NEN2575. De NEN2575 brengt meerdere vormen van ontruiming aan de orde. Voor type A ontruimingen gebruiken wij ons eigen ontwikkelde cummunicatieonderdeel, het NSCTEC-Platform. Dit instituut bevindt zich tussen onze Ontruiming type A centrale en onze brandmeldcentrales Solution F1. Hierdoor is digitale communicatie mogelijk tussen beide systemen. Dit biedt een enorme flexibiliteit in programmeerinstellingen voor beide systemen.

Kenmerken van de NSC-MULTIVES

Hierbij enkele kenmerken van onze ontruimingsinstallatie:

  • Maximaal 28 verschillende audiokanalen
  • Standalone, maar ook in netwerk toepasbaar
  • Redundant glasvezelnetwerk tot 254 deelnemers
  • Volledige systeemconfiguratie op iedere centrale in het netwerk
  • Individueel programmeerbare communicatiepoort naar brandmeldcentrale

De NSC-MULTIVES is modulair opgebouwd. Dit biedt als groot voordeel dat het daardoor vrije programmeermogelijkheden biedt. Deze optimale flexibiliteit is zeer praktisch in het geval van (project)benodigde behoeften. Neem contact met ons op als u een bestelling wenst te plaatsen of meer informatie wenst.

Contact over onze ontruimingsinstallatie

Wenst u meer informatie over ontruimingsinstallatie NSC-MULTIVES? Neem contact met NSC Beveiligingstechniek BV op door te bellen naar 040-3031370, een mail te sturen naar info@nsc-beveiligingstechniek.nl of uw gegevens achter te laten op ons contactformulier. U kunt uw gewenste ontruimingsinstallatie ook direct bestellen via onze online shop.