x-mas lightbox x-mas lightbox

Lineaire thermische detectie

Listec Lineaire kabeldetectie

Listec is een geadressseerd thermisch kabeldetectiesysteem. De sensorkabel SEC15 is voorzien van temperatuursensoren welke ieder een eigen adres hebben. De Sensorkabel SEC15 wordt aangesloten op de SCU 800 control-unit welke periodiek de temperatuur van alle detectoren opvraagt en deze vergelijkt met eerdere metingen. Zo veroorzaken schommelende temperaturen gedurende de gehele dag geen problemen. De Sensorkabel is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen; denk hierbij aan het aantal sensoren per lengte maar ook de kleur kan variƫren.

Verder is de Sensorkabel SEC15 vlamdovend, halogeenvrij en zeer eenvoudig te monteren. Verder is de kabel waterdicht en ongevoelig voor vuil en stof. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes waar andere branddetectie-middelen niet toepasbaar zijn. Denk hierbij aan de (zware) industrie, stallen, molens, parkeergarages en verkeerstunnels. Naast het genereren van een alarm op het overschrijden van een instelbare alarmdrempel op een maximale tempratuur kan door het sensorkabelsysteem ook een alarm worden gegenereerd op een vrij instelbare differentiaal temperatuur

Vanuit die control-unit kan iedere temperatuursensor apart uitgelezen worden en via de software in zones worden opgedeeld en apart worden doorgemeld.

Via RS232 Modbus kan de control-unit SCU800 worden verbonden met de NSC Solution F1 centrale. Via deze actieve koppeling kan op de NSC solution F1 iedere temperatuursensor apart worden uitgelezen.

Voor meer informatie over Listec thermische kabel detectie neem gerust contact met ons op.