x-mas lightbox x-mas lightbox

Slimme multisensor voor elke toepassing instelbaar


Sinds kort is de nieuwe Hochiki ACD-EN multisensor melder beschikbaar. De ze”SMART” multisensor melder is toepasbaar voor bijna iedere omgeving.

 

Een veelzijdigheid aan toepassingen

Deze revolutionaire melder biedt maar liefst 24 EN goedgekeurde werkingsmodi *, inclusief combinaties van rookdetectie, thermisch differentiaal en maximaal, CO-detectie en COHb-detectie; waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen. Traditioneel is CO-detectie geïntegreerd in een multisensor om te helpen bij de snelle detectie van smeulende branden. De ACD-EN beschikt echter ook over een zeer geavanceerd algoritme voor COHb-detectie.

De ACD “false alarm reduction”    

In de modi met de functie Reduced False Alarm (+ RFA) past de sensor de gevoeligheid van het optische detectie-element in de loop van de tijd automatisch aan, leerend van de omgeving vanaf het moment van installatie.   Hij doet dit met behulp van een zeer geavanceerd algoritme dat continu de analoge waarde-uitlezing uit een reeks van meerdere metingen van de omgeving bewaakt en een gemiddelde waarde berekent.   Deze ‘voortschrijdend gemiddelde’ waarde wordt door de sensor in de tijd onthouden om de basislijnwaarde te bepalen.   We noemen dit baanbrekende algoritme ‘Suitable Moving AveRage Time’, – (SMART)

Flexibele instellingen  

Elke modus gebruikt verschillende branddetectietechnologieën, in combinatie of individueel om een ​​brandcriteria te detecteren. Dit geeft de installateur de flexibiliteit om de ACD te “fine-tunen” voor elke omgeving waarin deze wordt geïnstalleerd.   Bovendien werkt de ACD op het wereldberoemde, robuuste en betrouwbare ESP open protocol van Hochiki, waardoor adviseurs, installateurs en eindgebruikers een flexibel zijn met systeemontwerp in combinatie met de overige ESP componenten. 

Keuze instellingen

Met 24 bedrijfsmodi, een CO-levensduur van 10 jaar en de mogelijkheid om COHb te detecteren is deze melder in vele omgevingen toepasbaar. Om installateurs te helpen de beste modus voor de omgeving te selecteren, heeft Hochiki een interactieve moduskeuzetool gemaakt welke wij in onze programmeersoftware hebben opgenomen.

Voor downloaden datasheet klik hier