x-mas lightbox x-mas lightbox

Beheerder brandmeldinstallatie

Beheerder brandmeldinstallatie

In 2015 heeft NSC Beveiligingstechniek een bedrijf gestart in Nederland. Waarbij wij in onze bedrijfsvoering kwaliteit en service centraal hebben staan. Wanneer u een samenwerking met ons aangaat, zult u deze waarden ook terugzien in onze aanpak. Wij leveren onze brandmeldinstallatie met een thermische kabeldetectie, signaalgevers, detectoren, beamdetectie en rookaanzuigsystemen. Met ons opleidingsprogramma leveren wij ook de service die wij zeer belangrijk vinden. Na deze opleiding kunt u zelf als beheerder van de brandmeldinstallatie alles uitvoeren. Wilt u meer weten wat u als beheerder krijgt aan informatie tijdens de opleiding? Benader dan NRC Beveiligingstechniek BV vrijblijvend. Zo kunnen wij u de informatie geven die u wenst.

De brandmeldinstallatie en de regelgeving

Als beheerder van een brandmeldinstallatie moet u veel van de regelgeving weten. Velen zijn zich hier echter niet van bewust. Als beheerder dient u de brandmeldinstallatie te testen en tevens het logboek in te vullen. Als u onze opleiding heeft gevolgd, bent u in staat om als beheerder de werkzaamheden zelf uit te voeren. Ook moet u op de hoogte blijven van de regelgeving, dus let ook op wanneer de regelgeving verandert. Wij zullen u tijdens de opleiding ook op de hoogte brengen van de actuele regelgeving. Maar wij vertellen meer. Zo weet u na de opleiding ook hoe u een ongewenst alarm kunt voorkomen. Wij leren u zelfs de glaasjes van de handmelder te vervangen, storingen op te lossen en de brandmelder uit te lezen en te bedienen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er aan bod komt tijdens de opleiding.

Waar u als beheerder verantwoordelijk voor bent

Op het moment dat u een brandmeldinstallatie gaat beheren, heeft u de verantwoordelijkheid voor de bediening, het preventief onderhoud en ook de periodieke controle valt onder uw verantwoordelijkheid. Dit is ook vermeld in NEN 2654. Wij adviseren dan ook om de taak serieus te nemen, zodat er met brand goed gehandeld kan worden. Let tijdens de opleiding ook goed op, zodat u alle informatie verkrijgt die u nodig heeft. Na de opleiding bent u in staat om de brandmeldinstallatie te beheren.

Meer informatie voor u als beheerder van de brandmeldinstallatie

Is uw keuze gevallen op een installatie om brand snel te detecteren? Dan zal er een beheerder aangesteld moeten worden om de bijkomende werkzaamheden uit te voeren. Als u de opleiding gevolgd heeft, kunt u een veiliger situatie realiseren voor de mensen in een pand. Heeft u meer informatie nodig of wilt u misschien een afspraak maken? Dan kunt u bellen naar 040-3031370. Stuurt u liever een mail? Mail dan naar info@nsc-beveiligingstechniek.nl. U als beheerder van de brandmeldinstallatie krijgt de opleiding die u nodig heeft de bijhorende werkzaamheden uit te voeren.